Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΗ
ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
Στην Πάτρα θα έλθει την Κυριακή 24 Μαϊου 2015, ο παγκοσμίου φήμης ερευνητής καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ Dr. Γιάννης Ιωαννίδης, Μεγάλη τιμή για την πόλη της Πάτρας και τον πνευματικό της κόσμο. Ευκαιρία για κάθε πολίτη της Πάτρας να ακούσει τον παγκόσμιο μας Ελληνα εκπρόσωπο της διανόησης και να του σφίξει το χέρι.
 
Σας καλούμε, λοιπόν, όλες και όλους να έρθετε στην ΣΤΟΑ ΑΡΓΥΡΗ στην Πάτρα, πάνω από το κεντρικό ΚΤΕΛ, την Κυριακή 24/5/2015 και ώρα 19.00 να τον απολαύσουμε, να του σφίξουμε το χέρι και να του αποδώσουμε την τιμή που του πρέπει. Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ  φυσικά.  Ο λόγος του ερχομού του είναι πολύ σημαντικός και ενδιαφέρει όλο το πανελλήνιο!


Θα μας μιλήσει για ένα σπάνιο και διαφορετικής χροιάς πόνημά του, το θαυμάσιο βιβλίο του, με τίτλο «Παραλλαγές πάνω στην τέχνη της φυγής και ένα απονενοημένο ριτσερκάρ». Μην σας ξενιζει ο τίτλος, το περιεχόμενό του είναι πολύ ενδιαφέρον!
Πραγματεύεται την Ομήρου Οδύσεια από άλλη πλευρά, μια και επισημαίνει την ανόητη πλαστογραφία κάποιων δήθεν διεθνών πνευματικών νάνων, που μεταλάττουν τον Ελληνα Μέγα Οδυσσέα της Ιθάκης σε … Ούτιν (!) κάποιο ανδρείκελο και όχι σοφό ηγέτη, ατρόμητο, θαρραλέο και ακατάβλητο Ελληνα ήρωα!
 Εμφάνιση photo5.jpg
Δεν θα σας δώσω άλλες πληροφορίες για το  θαυμάσιο σύγγραμα, θα τις ακούσετε την Κυριακή! Εκεί θα πάρετε μια γεύση από του πως στηλιτεύει ο συγγραφέας εδώ, την κατάντια κάποιων άνανδρων χαμερπών ραψωδών και υμνωδών, που δε σηκωθήκανε ποτέ από το αναπηρικό τους καρεκλάκι … με τα αλουμινένια υποπόδια και που δεν είχαν ταξιδέψει πουθενά και ποτέ και … τώρα πλέον του είχαν αλλάξει μέχρι και το όνομα!  
 Εμφάνιση photo6.jpg
Για όσες και όσους δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες, ο Dr. Ιωάννης Π. Α. Ιωαννίδης κατέχει την έδρα C. F. Rehnborg στην πρόληψη νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Stanford όπου είναι τακτικός καθηγητής στην ιατρική σχολή και τιμητικά καθηγητής στην σχολή ανθρωπιστικών και θετικών επιστημών. Έχει διατελέσει επίσης καθηγητής στα πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Harvard, Tufts και Imperial College.
Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1965 και έχει ζήσει σε πολύ διαφορετικά μέρη. Το περιοδικό The Atlantic τον χαρακτήρισε το 2010 ως τον πλέον τολμηρό διανοητή-επιστήμονα. Το προηγούμενο βιβλίο του, η Τοκάτα για την κόρη με το καμένο πρόσωπο, συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα των ετήσιων βραβείων του Αναγνώστη.

0 σχόλια: