Εφυγε ο Αραχωβίτης Χρυσοχόος Χρήστος Τσαρούχης




+ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ
(1939 – 2015)

«Η ψυχή αυτού εν αγαθοίς αυλισθήσεται» (Ψαλμ. ΚΔ΄, 13)

Αναχώρησε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο άρχοντας της Αράχωβας, ο πατριδολάτρης  και σεμνός ορεινός Ναυπάκτιος Χρήστος Τσαρούχης σε ηλικία 76 ετών! 
Ο αείμνηστος Χρήστος, χρυσοχόος το επάγγελμα, υπήρξε λαμπρός επαγγελματίας, αγαπητός στην κοινωνία, ήταν καθαρός στις συναλλαγές του και άριστος τεχνίτης. Διατηρούσε χρυσοχοείο στην οδό Πατρέως 41 και το μαγαζί του ήταν το στέκι πολλών Ναυπακτίων της Πάτρας και όχι μόνο.
Ηταν πατριδολάτρης, το έδειχνε σε κάθε του συζήτηση, η αγαπημένη του Αράχωβα Ναυπακτίας ήταν το «ψωμοτύρι του». Την δεκαετία του 1970 λάνσαρε και κυκλοφόρησε ολόκληρη παρτίδα ωρολογίων με φίρμα «Rahova” .
Δεν έλειπε ποτέ από τις εκδηλώσεις των Ναυπακτίων της Πάτρας και πάντα συνέδραμε τις προσπάθειες του συλλόγου. Το ίδιο έπραττε και με το Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Πάτρας.
Χρημάτισε πρόεδρος  του εν Αθήναις εδρεύοντος Συλλόγου των Απανταχού Αραχωβιτών «ο Άγιος Νικόλαος», το 1974, με τους Εμμαν. Λαμπρα­κόπουλο Γενικό Γραμματέα, Αθαν. Δ. Πλάκα, Ιωαν. Αλ. Πα­πακώστα και Νικ. Μποσινάκο μέλη.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια του, «…πρόεδρε, μου έλεγε, ο σύλλογος είναι ο ομφάλιος λώρος που μας ενώ­νει με την πατρική γη, που πρωτοαντικρύσαμε τις αχτίδες του ήλιου, που κάναμε τα πρώτα μας δειλά βήματα, που αρχίσαμε τα πρώτα μας παιχνίδια...»!
Τελευταία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, έδωσε τιτάνια μάχη να νικήσει τα προβλήματα υγείας του, υπόδειγμα υπομονής, καρτερικότητας και πίστης. Εμενε στα Συχαινά και το σπίτι του ήταν πάντα ανοικτό για όλους. Στο πόδι του άφησε ένα γιό διαμάντι τον Αδάμ, άξιο συνεχιστή του.
Η κηδεία του γίνεται σήμερα, 4 Ιουλίου 2015, ώρα 17.00 στην Πάτρα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Συχαινών. 
Ευχόμαστε καλό παράδεισο στον αγαπημένο μας Χρήστο και προσευχόμαστε ο Πανάγαθος να τον κατατάξει εν χώρα ζώντων και να τον συναριθμήσει μετά των δικαίων Του.
 
Από το αρχείο του μακαρίτη που μας είχε χαρίσει)

Αρχείο Χρ. Τσαρούχη


Αρχείο Χρ. Τσαρούχη


0 σχόλια: